Head of Business Planning & Control

Stockholm
Ansök senast 2019-05-31

Vi välkomnar nu en utvecklande och driven ledare till vår ekonomiavdelning med huvudansvar för vårt arbete med budget och kontroll. Apoteksgruppen har sedan en tid tillbaka påbörjat resan från en serviceorganisation till en centralstyrd organisation. Det är något vi är väldigt stolta över samtidigt som vi värnar om vårt DNA – att vi också erbjuder franchise. Att driva två typer av affärsmodeller är vi de enda i branschen som erbjuder och ser därför på framtiden med stor spänning. Tillsammans med vår CFO kommer du att leda det strategiska arbetet med budget och kontroll. Är du initiativtagande, får saker att hända med ett brinnande intresse för ekonomi? Då är det dig vi söker!

Din roll

Som Head of Business Control har du en central roll i vår verksamhet. Du ansvarar för arbetet med budgetering samt controllerarbete. Med din ekonomiska expertis leder du det strategiska arbetet med rapportering, uppföljning och kontroll av verksamhetens lönsamhet, ekonomistyrning samt arbetar proaktivt för att utveckla funktionen. I dagsläget består enheten av två personer som rapporterar till dig. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

·      Säkerställa att enheten är en proaktiv business partner genom att arbeta nära affären och vara rådgivande och utvecklingsorienterad

·      Arbete med budgetering och budgetprocessen

·      Utveckla och säkerställa högkvalitativa finansiella rapporter

·      Vara en drivande kraft i arbetet med hur digitalisering och nya arbetsprocesser påverkar ekonomifunktionen

·      Ansvara för implementering av exempelvis BI-verktyg

Du välkomnas till vårt trevliga kontor på Södermalm och rapporterar till CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och några års erfarenhet från rollen som Business Controller eller motsvarande. Ditt huvudsakliga intresse ligger i analysen och att arbeta nära affären för att aktivt bidra till att verksamheten drivs framåt. Då fokus i rollen ligger på utveckling och förändringsarbete är det självfallet meriterande om har erfarenhet från detta, likaså vana av personalansvar. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska.

Som person har du en väl utvecklad analytisk förmåga och ett öga för detaljer samtidigt som du har en god överblick över helheten. Du tar stort ansvar i ditt arbete, är trygg i din kunskap, drivande och självgående. Har du i tillägg ett genuint intresse för att leda andra och söker en roll med stora möjligheter att påverka och utveckla ditt ansvarsområde är detta tjänsten för dig!

Vad erbjuder vi dig?

Apoteksgruppen kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en framtidsbransch där vi agerar på Sverigemarknaden, men med internationella muskler. Vi är i början av en enormt spännande resa med starka och entusiastiska ägare, intelligenta och kompetenta medarbetare på en konkurrensutsatt marknad. Det ska vara tryggt att arbeta hos oss, därför omfattas du givetvis av kollektivavtal som bl.a. ger extra sjuklön och föräldralön. För oss är det viktigt hur du mår och utöver en marknadsmässig lön ger vi därför ett årligt friskvårdsbidrag till alla anställda. Vi bryr oss på riktigt helt enkelt.

Apoteksgruppen som kedja är sedan 2018 är en del av den internationella koncernen Euroapotheca. Tillsammans har vi höga ambitioner att växa och utvecklas, både som apoteksaktör och som arbetsgivare. För att kunna göra det söker vi branschens mest engagerade medarbetare som vill vara med oss på en stark tillväxtresa där du och din insats kommer att göra skillnad. Är det du? Då är du varmt välkommen att skicka oss din intresseansökan.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast fredagen 31 maj 2019. I din ansökan vill vi se ditt CV och ditt personliga brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 - 46 84 14.

Apoteksgruppen är en apotekskedja som finns i hela landet. Apoteksgruppen är en del av den internationella apotekskedjan Euroapotheca, en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med 3 800 anställda på drygt 670 apotek. Vi är unika med att både ha egendrivna och franchisedrivna apotek, vilket innebär fler möjligheter för dig som medarbetare. Vi är en apotekskedja där vårt engagemang för våra kunders hälsa förenar oss.

Kontaktperson

Sofia Lindqvist

sofia.lindqvist@weselect.com

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Head of Business Planning & Control
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %